Sposób przygotowania:
Zapiekanka z makaronem
Makaron ugotować.
Mięso milone podsmażyć na niewielkiej lości oleju. Pieczarki umyć pokroić w kostkę i dodac do mięsa. Cebulę pokroić w kostkę i również dodać do mięsa mielonego i pieczrek.Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do reszty.Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ser zetrzeć na tarce, podzielić na 3 części.
Makaron podzielić na 2 części. Jedną część wyłożyć do naczynia żaroodpornego posypać częścią sera i wymieszać . Na makaron wyłożyć mięso i posypać pozostałą częścią sera. Na wierzch wyłożyć druga część makaronu i posypać ostatnią częścią sera żółtego.
Całość zapiec w piekarniku, do momentu aż ser się rozpuści.
Mięso milone podsmażyć na niewielkiej lości oleju. Pieczarki umyć pokroić w kostkę i dodac do mięsa. Cebulę pokroić w kostkę i również dodać do mięsa mielonego i pieczrek.Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do reszty.Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ser zetrzeć na tarce, podzielić na 3 części.
Makaron podzielić na 2 części. Jedną część wyłożyć do naczynia żaroodpornego posypać częścią sera i wymieszać . Na makaron wyłożyć mięso i posypać pozostałą częścią sera. Na wierzch wyłożyć druga część makaronu i posypać ostatnią częścią sera żółtego.
Całość zapiec w piekarniku, do momentu aż ser się rozpuści.