Sposób przygotowania:
Zapiekanka z ryżu i mięsa mielonego
Gotujemy wodę,solimy i wrzucamy woreczki z ryżem. Ryż gotujemy wg wskazówek na op i osączamy. Mięso myjemy, osuszamy i mielimy.
Cebulę obieramy i drobno kroimy. Osączony ryż wykładamy do miski, dodajemy zmielone mięso i cebulę.
Dodajemy dwa małe jajka albo jedno duże. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku.
Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i przekładamy ryżową masę.
Całość równamy i zasypujemy serem. Pieczemy ok 35-40 min w 180 stopniach.
Cebulę obieramy i drobno kroimy. Osączony ryż wykładamy do miski, dodajemy zmielone mięso i cebulę.
Dodajemy dwa małe jajka albo jedno duże. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku.
Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i przekładamy ryżową masę.
Całość równamy i zasypujemy serem. Pieczemy ok 35-40 min w 180 stopniach.