Sposób przygotowania:
Dyniowe risotto z boczkiem i fetą1.
Na samym początku rozgrzałam patelnię na gazie. Potem pokroiłam boczek w kostkę i wrzuciłam na patelnię, aby go przesmażyć.
2.
Potem umyłam dynię, obrałam ze skóry, odrzuciłam pestki. Następnie pokroiłam w kostkę i wrzuciłam na patelnię. Smażyłam razem z boczkiem do miękkości.
3.
Kolejnym składnikiem był ryż do risotta. Wsypałam go na patelnię, aby go "zeszklić".
4.
Teraz przyszła kolej na ciepłą wodę, którą partiami dolewałam do reszty składników. Od czasu do czasu mieszałam też łyżką drewnianą.
Oprócz wody dodajemy też pokruszoną w palcach kostkę rosołową. Czekamy, aż ryż wchłonie całą wodę.
5.
Później całość posoliłam i popieprzyłam do smaku.
6.
Teraz pokroiłam pomidory suszone na mniejsze części i dodałam do reszty składników.
7.
Kukurydzę z puszki odsączyłam na sitku z zalewy i dodałam do reszty składników. Wymieszałam łyżką drewnianą.
8.
Na samym końcu pokroiłam fetę w kostkę i dodałam do ciepłego risotta. Dokładnie wymieszałam.
9.
Smacznego !