Sposób przygotowania:
Zapiekanka z salami, oliwkami i kukurydzą
1) Długą bagietkę przekrawamy na połowy.
2) Połówki bagietek smarujemy przecierem pomidorowym i posypujemy oregano i bazylią.
3) Mozzarellę kroimy w plasterki i układamy na połówkach bagietki posmarowanej przecierem pomidorowym.
4) Na mozzarelli układamy plasterki salami.
5) Oliwki nadziewane papryką kroimy w plasterki i układamy na salami.
6) Na koniec posypujemy odsączoną kukurydzą.
7) Pieczemy przez ok. 15 minut w 180 stopniach.
2) Połówki bagietek smarujemy przecierem pomidorowym i posypujemy oregano i bazylią.
3) Mozzarellę kroimy w plasterki i układamy na połówkach bagietki posmarowanej przecierem pomidorowym.
4) Na mozzarelli układamy plasterki salami.
5) Oliwki nadziewane papryką kroimy w plasterki i układamy na salami.
6) Na koniec posypujemy odsączoną kukurydzą.
7) Pieczemy przez ok. 15 minut w 180 stopniach.