dorota w

dorota w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 302]

SUPERPRZEPIS

Rolada ze schabu z kolorowym farszem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 16
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna rolada ze schabu nadziewana farszem ze szpinaku, papryki i sera feta. Idealna na przyjęcia i świąteczny obiad. Może być podawana na ciepło i na zimno, nawet na kanapki :)

Rolada ze schabu z kolorowym farszem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rolada ze schabu z kolorowym farszem

mięso

Sposób przygotowania:

Rolada ze schabu z kolorowym farszem

krojenie schabu

Rolada ze schabu z kolorowym farszem
rozkrojenie schabu na duży płat mięsa do przygotowania rolady

Schab rozkroić na duży płat mięsa, lekko rozbić tłuczkiem. Posolić i popieprzyć z obu stron.

przygotowanie farszu

Rolada ze schabu z kolorowym farszem
przygotowanie i równomierne rozłożenie farszu

Równomiernie rozłożyć rozmrożony szpinak. Na wierzch rozłożyć pokrojoną paprykę i ser feta.

zawinięcie rolady

Rolada ze schabu z kolorowym farszem
zawinięcie i związanie rolady do pieczenia

Ciasno zawinąć w rulon. Obwiązać bawełnianym sznurkiem na całej długości rolady. Po wierzchu obsypać suszoną natką pietruszki oraz suszonym czosnkiem niedźwiedzim.

Włożyć do naczynia żaroodpornego z pokrywką. wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 1 godziny.