Sposób przygotowania:
Zapiekanki na bogato
Cebulę obrać, pieczarki oczyścić i opłukać, cebulę z pieczarkami pokroić drobno i podsmażyć na maśle. Mięso kurczaka również opłukać i osuszyć.
Filet pokroić na mniejsze kawałki i rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Panierować w roztrzepanym jajku i bułce, smażyć na złoty kolor.
Bułkę pokroić po ukosie na plastry o grubości 2-3 cm. posmarować masłem i ketchupem. Na bułkę położyć po kawałku usmażonego mięsa. Na to wyłożyć pieczarki i posypać serkiem. Na wierzch położyć pokrojony w plastry ogórek.
Razem zapiec w rozgrzanym piekarniku.
Filet pokroić na mniejsze kawałki i rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Panierować w roztrzepanym jajku i bułce, smażyć na złoty kolor.
Bułkę pokroić po ukosie na plastry o grubości 2-3 cm. posmarować masłem i ketchupem. Na bułkę położyć po kawałku usmażonego mięsa. Na to wyłożyć pieczarki i posypać serkiem. Na wierzch położyć pokrojony w plastry ogórek.
Razem zapiec w rozgrzanym piekarniku.