Sposób przygotowania:
Bogata zapiekanka makaronowa
Mięso mielone posypujemy przyprawą do mięsa mielonego i mieszamy. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię i podgrzewamy. Następnie wlewamy wodę. Chwilkę podgrzewamy i wsypujemy sos bolognese. Mieszamy, aby uzyskać jednolity sos. Podgrzewamy na małym ogniu, aby odparować wodę – sos powinien być dość gęsty. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie 1-2 minuty krócej niż to jest podane na opakowaniu. Pieczarki drobno kroimy. Podobnie cebulę. Te dwa składniki przesmażamy na patelni z dodatkiem oleju. Do naczynia żaroodpornego wykładamy 2/3 ugotowanego makaronu. Na makaronie rozsmarowujemy mięso wraz z sosem. Na mięso wsypujemy odsączoną kukurydzę, a na nią smażone pieczarki z cebulą. Na wierzch układamy pozostały makaron. Majonez mieszamy z jogurtem, keczupem i wyciśniętym czosnkiem. Tak przygotowanym sosem polewamy makaron. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i zapiekam 20 minut. Po tym czasie zapiekankę wyjmuję i posypuję startym żółtym serem. Zapiekam jeszcze 5-10 minut i gotowe. Smacznego.