WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Zapiekanki śniadaniowe z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapiekanki śniadaniowe na pszennym pieczywie, z pesto bazyliowym, żółtym serem i skwarkami. Bardzo energetyczne.

Zapiekanki śniadaniowe z patelni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekanki śniadaniowe z patelni

 

  • 2 duże kromki chleba pszennego
  • 2 łyżeczki pesto bazyliowego
  • Kilka plasterków żółtego sera
  • Masło do posmarowania chleba
  • Kawałek kiełbasy swojskiej
  • 0,5 małej cebuli
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Zapiekanki śniadaniowe z patelni

ETAP 1:

Kiełbasę pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać. Usmażyć razem na oleju.

Kromki chleba posmarować z jednej strony masłem. Posmarowana stroną ułożyć na patelni i obsmażyć na złoty kolor. Odwrócić na drugą stronę. Obsmażona stronę chleba posmarować pesto. Ułożyć plastry sera i posypać skwarkami. Smażyć na małym ogniu pod przykryciem aż ser się rozpuści.

Podawać na gorąco np. z ketchupem.

Zapiekanki śniadaniowe z patelni
Skwarki z cebulą rozsypane na żółtym serze
Zapiekanki śniadaniowe z patelni
Plastry żółtego sera ułożone na grzankach z pesto
Zapiekanki śniadaniowe z patelni
Obsmazone kromki chleba smarujemy pesto bazyliowym
Zapiekanki śniadaniowe z patelni
Kromki chleba smarujemy z jednej strony masłem