evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Zapiekanki z serem i pieczarkami

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Nie ma to jak domowe zapiekani.Są pyszne i chrupiące. Polecam :-)

Zapiekanki z serem i pieczarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zapiekanki z serem i pieczarkami

 

  • 1 długa bagietka ok.60cm
  • 15-20dag ser żółty-do wyboru
  • 5-6 większych pieczarek
  • 1 mała czerwona cebula lub pół większej
  • masło do posmarowania bagietki
  • przyprawa do pizzy

Sposób przygotowania:

Zapiekanki z serem i pieczarkami
Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.Obrane pieczarki kroimy w plasterki.A cebulę w piórka. Bagietkę kroimy w poprzek na trzy części a potem każdy kawałek wzdłuż.Układamy jedna przy drugiej na blaszce od piekarnika.(pod spód podkładamy papier do pieczenia) Każdą smarujemy masłem i posypujemy przyprawą do pizzy. Na wierzch układamy pieczarki.Następnie cebulę i posypujemy obficie serem. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180*C (grzanie góra-grill-dolna półka)i pieczemy około 10 minut.Do rozpuszczenia się sera i lekkiego zarumienienia się bagietki. Wyjmujemy i podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :-)
Zapiekanki z serem i pieczarkami
Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.Obrane pieczarki kroimy w plasterki.A cebulę w piórka.
Zapiekanki z serem i pieczarkami
Bagietkę kroimy w poprzek na trzy części a potem każdy kawałek wzdłurz.Układamy jedna przy drugiej na blaszce od piekarnika.(pod spód podkładamy papier do pieczenia)
Zapiekanki z serem i pieczarkami
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180*C (grzanie góra-grill-dolna półka)i pieczemy około 10 minut.Do rozpuszczenia się sera i lekkiego zarumienienia się bagietki.