pinecha

pinecha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Zapiekany farsz mięsny w bułce

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 17

Ścina się wierzch łyżeczką wydrąża się miąższ ma być prawie sama skórka i napełnia się farszem ...

Zapiekany farsz mięsny w bułce

Składniki:

Zapiekany farsz mięsny w bułce

 

 

  • farsz:
  • 0,5 kg mięsa z rosołu (produkt uboczny po gotowaniu zupy), marchew,
  • pietruszka,
  • seler,
  • por,
  • (wszystkie warzywa mogą być z rosołu)
  • sól,
  • pieprz czarny i ziołowy,
  • cebula,
  • gałka,

Sposób przygotowania:

Zapiekany farsz mięsny w bułce
Gotowane mięsko wołowe, wieprzowe przekręcamy przez maszynkę z dodatkiem marchewki, pietruszki selera, pora ... taką warzywno - mięsną papkę przyprawiamy solą, pieprzem, gałką (tym co lubimy) dodajemy na patelnie gdzie wcześniej dusiliśmy cebulkę, Farsz ma być dość ścisły.

Ścina się wierzch łyżeczką wydrąża się miąższ ma być prawie sama skórka i napełnia się farszem, do tych dodałem na farsz parę oliwek i dużo tartego sera żółtego ze szczyptą ostrej papryki i oregano :-)
... i do piekarnika najpierw 10 min na 100 stopni potem parę minut na 160 dla zarumienienia się sera.

więcej fotek potrawy ;-) http://kuchnia.my-forum.pl/posts/1056/852/