SUPERPRZEPIS

Zapiekany filet w boczku

  • 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0
Zapiekany filet w boczku

Aromatyczny boczek sprawia, że roladki są smaczne i soczyste. Roladki jest to danie, które mimo swojej prostoty i szybkości przygotowania, zadowoli największego niejadka.

Składniki:

Zapiekany filet w boczku

 

  • 5 pojedynczych filetów z kurczaka
  • 16 podłużnych plastrów boczku parzonego
  • 135 g serka śmietankowego z ziołami
  • 4 plastry żółtego sera
  • 3 papryki różnokolorowe jalapeno
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • Sól

Sposób przygotowania:

Zapiekany filet w boczku

I

Zapiekany filet w boczku
Przygotowanie mięsa, myjemy, ossuzamy, kroimy w plastry i układamy boczek oraz ser.

1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki i kroję w plastry. Doprawiam przyprawą do kurczaka oraz solą.
2. Po dwa paski boczku rozkładam, układam na boczku plaster mięsa, smaruję jedną łyżką serka, następnie układam połowę plasterka sera.

II

Zapiekany filet w boczku
Przygotowanie papryczek jalapeno, myjemy usuwamy nasiona i kroimy w paseczki.

3. Papryczki myję, osuszam, usuwam nasiona i kroję w podłużne paski. Papryczki układam po trzy paski różnego koloru na serze.

III

Zapiekany filet w boczku
owijanie mięsa z farszem w plastry boczku i ułożenie na blaszce

4. Mięso owijam boczkiem w kształcie roladki.
5. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.

IV

6. Roladki gotowe.
7. Smacznego.