Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 229]

Roladki z kurczaka z szynką i camembertem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Roladki z kurczaka z szynką i serem camembert, zatopione w sosie pomidorowym z dodatkiem warzyw i ryżu

Roladki z kurczaka z szynką i camembertem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki z kurczaka z szynką i camembertem

 

  • 2 filety z kurczaka
  • 4 plastry szynki
  • 1 ser camembert ziołowy
  • sól, pieprz, słodka papryka
  • 1 litr bulionu drobiowego
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 1 cebula
  • 3 liście laurowe
  • 3 ziela angielskie
  • olej do smażenia
  • 2 łyżeczki cukru

 

  • Do podania: ryż, warzywa z patelni

Sposób przygotowania:

Roladki z kurczaka z szynką i camembertem
Filety z kurczaka podzielić na dwie części, każdą część rozbić, doprawić z obu stron solą, pieprzem i słodką papryką. Na każdy filet ułożyć plasterek szynki i ser camembert. Zawinąć roladkę i spiąć wykałaczkami. Roladki podsmażyć z obu stron na oleju. Przełożyć do większego garnka. Zalać bulionem, dodać pokrojoną cebulę, ziele angielskie i liście laurowe. Gotować pół godziny.

Po tym czasie wyjąć roladki na talerz, do bulionu dodać koncentrat pomidorowy oraz cukier, wymieszać, w razie konieczności doprawić solą i pieprzem. Całość redukować na małym ogniu około 5 minut. Do sosu włożyć roladki.

Podawać przekrojone, z ryżem i warzywami z patelni.
Roladki z kurczaka z szynką i camembertem
Mięso rozbić, doprawić, ułożyć szynkę i ser
Roladki z kurczaka z szynką i camembertem
Roladki podmażyć na oleju z obu stron, przełożyć do garnka
Roladki z kurczaka z szynką i camembertem
Całość gotować około poł godziny, dodac koncentrat pomidorowy