Sposób przygotowania:
Roladki z kurczaka z szynką i camembertem
Filety z kurczaka podzielić na dwie części, każdą część rozbić, doprawić z obu stron solą, pieprzem i słodką papryką. Na każdy filet ułożyć plasterek szynki i ser camembert. Zawinąć roladkę i spiąć wykałaczkami. Roladki podsmażyć z obu stron na oleju. Przełożyć do większego garnka. Zalać bulionem, dodać pokrojoną cebulę, ziele angielskie i liście laurowe. Gotować pół godziny.
Po tym czasie wyjąć roladki na talerz, do bulionu dodać koncentrat pomidorowy oraz cukier, wymieszać, w razie konieczności doprawić solą i pieprzem. Całość redukować na małym ogniu około 5 minut. Do sosu włożyć roladki.
Podawać przekrojone, z ryżem i warzywami z patelni.
Po tym czasie wyjąć roladki na talerz, do bulionu dodać koncentrat pomidorowy oraz cukier, wymieszać, w razie konieczności doprawić solą i pieprzem. Całość redukować na małym ogniu około 5 minut. Do sosu włożyć roladki.
Podawać przekrojone, z ryżem i warzywami z patelni.