Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka zapiekane z serem i pieczarkami
Pieczarki myjemy i oczyszczamy, kroimy w plasterki, półplasterki lub w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło. Podsmażamy cebulę, a gdy ta będzie szklista, dodajemy pieczarki i smażymy razem do odparowania wody z grzybów. Pieczarki przyprawiamy solą i pieprzem.
Piersi z kurczaka opłukujemy i osuszamy. Wycinamy kości i błonki. Każdy filet kroimy na 2 części, każdą rozbijamy na cienki kotlet. Kotlety przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem, panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej, smażymy na oleju.
Kotlety układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym kotlecie układamy porcję pieczarek z cebulą. Każdy kotlet posypujemy serem. Pieczemy 10 minut w 180 st. C. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Piersi z kurczaka opłukujemy i osuszamy. Wycinamy kości i błonki. Każdy filet kroimy na 2 części, każdą rozbijamy na cienki kotlet. Kotlety przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem, panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej, smażymy na oleju.
Kotlety układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym kotlecie układamy porcję pieczarek z cebulą. Każdy kotlet posypujemy serem. Pieczemy 10 minut w 180 st. C. Podajemy z ulubionymi dodatkami.