Sposób przygotowania:
Dorsz czarny z jajkiem i szpinakiem na obiad
Duże filety czarnego dorsza opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym. Każdy filet pociąć na 3-4 porcje. Panierować w mące pszennej wymieszanej z solą ziołową i pieprzem mielonym.
Filety smażyć na rumiano z każdej strony na gorącym oleju.
Liście szpinaku opłukać, pokroić na drobno. Cebulę pokrojoną w kosteczkę z czosnkiem podsmażyć na maśle, dodać szpinak, sól, pieprz mielony i smażyć do odparowania soku na dużym ogniu mieszając.
Usmażyć na maśle jajka sadzone, posolić do smaku. Ugotowane ziemniaki utłuc tłuczkiem z posiekanym koperkiem, na rybę położyć porcję szpinaku, jajko sadzone, porcje ziemniaków, posypać koperkiem i można dodać do dania paprykę.
Filety smażyć na rumiano z każdej strony na gorącym oleju.
Liście szpinaku opłukać, pokroić na drobno. Cebulę pokrojoną w kosteczkę z czosnkiem podsmażyć na maśle, dodać szpinak, sól, pieprz mielony i smażyć do odparowania soku na dużym ogniu mieszając.
Usmażyć na maśle jajka sadzone, posolić do smaku. Ugotowane ziemniaki utłuc tłuczkiem z posiekanym koperkiem, na rybę położyć porcję szpinaku, jajko sadzone, porcje ziemniaków, posypać koperkiem i można dodać do dania paprykę.