Sposób przygotowania:
Zapiekany kalafior z ziemniakami
Obrane ziemniaki pokrojone w talarki ugotować z marchewką pokrojoną, wylać na durszlak.
Opłukane różyczki kalafiora ugotować na "al dente" bez soli, wylać na durszlak.
Forma 30x25 cm wysmarowana masłem, na dnie rozłożyć ziemniaki z marchewką, posypać przyprawą do ziemniaków, następnie rozłożyć kalafior, posypać kucharkiem, papryka ostrą.
Jajka, śmietanę, mleko, sery, mąkę wymieszać rózga i wylać na kalafior.
Piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec około 4- minut, podać lekko wystudzoną.
Opłukane różyczki kalafiora ugotować na "al dente" bez soli, wylać na durszlak.
Forma 30x25 cm wysmarowana masłem, na dnie rozłożyć ziemniaki z marchewką, posypać przyprawą do ziemniaków, następnie rozłożyć kalafior, posypać kucharkiem, papryka ostrą.
Jajka, śmietanę, mleko, sery, mąkę wymieszać rózga i wylać na kalafior.
Piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec około 4- minut, podać lekko wystudzoną.