ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1008]

Dorsz w zalewie octowej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Filety z dorsza czarnego doskonale smakują w zalewie octowej słodko - kwaśnej nie tylko na zakąskę.

Dorsz w zalewie octowej Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Dorsz w zalewie octowej

 

 

Sposób przygotowania:

Dorsz w zalewie octowej
Duże filety dorsza czarnego opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i podzielić każdy filet na 3-4 porcje.

Mąkę wymieszać z solą, pieprzem i obtaczać z każdej strony filety, kłaść na mocno rozgrzany olej rzepakowy i smażyć na rumiano z każdej strony, układać w naczyniu w którym będzie zalewa.

Wodę zagotować z cukrem, gorczycą, zielem angielskim, liściem laurowy, cebulą pokrojoną na kawałeczki, gotować z 5 min ut, na koniec wlać ocet 10% i tylko zagotować, zdjąć z ognia.

Gdy zalewa jest jeszcze letnia wlać do ryby i zostawić w lodówce co najmniej na 24 godziny.
W zalewie octowej dorsz czarny
Duże filety pokroić na 3-4 mniejsze porcje.

Tagi:

dorsz dania