Sposób przygotowania:
Dorsz w zalewie octowej
Duże filety dorsza czarnego opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i podzielić każdy filet na 3-4 porcje.
Mąkę wymieszać z solą, pieprzem i obtaczać z każdej strony filety, kłaść na mocno rozgrzany olej rzepakowy i smażyć na rumiano z każdej strony, układać w naczyniu w którym będzie zalewa.
Wodę zagotować z cukrem, gorczycą, zielem angielskim, liściem laurowy, cebulą pokrojoną na kawałeczki, gotować z 5 min ut, na koniec wlać ocet 10% i tylko zagotować, zdjąć z ognia.
Gdy zalewa jest jeszcze letnia wlać do ryby i zostawić w lodówce co najmniej na 24 godziny.
Mąkę wymieszać z solą, pieprzem i obtaczać z każdej strony filety, kłaść na mocno rozgrzany olej rzepakowy i smażyć na rumiano z każdej strony, układać w naczyniu w którym będzie zalewa.
Wodę zagotować z cukrem, gorczycą, zielem angielskim, liściem laurowy, cebulą pokrojoną na kawałeczki, gotować z 5 min ut, na koniec wlać ocet 10% i tylko zagotować, zdjąć z ognia.
Gdy zalewa jest jeszcze letnia wlać do ryby i zostawić w lodówce co najmniej na 24 godziny.
mocsłodkości
Czekoladka 2