Sposób przygotowania:
Zapiekany kalafior z mozzarellą
► Kalafior dokładnie oczyścić, umyć i osuszyć. Starty kalafior połączyć ze czosnkiem, mozzarellą (100 gram), wbić jajko, dodać oregano i przyprawić solą i pieprzem.
► Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i równo wyłożyć masą kalafiorową. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec 30 minut w temperaturze 160C / Termoobieg /. Po tym czasie wyjąć i posypać resztą mozzarelli (400 gram), natką pietruszki i dalej przez 10 minut zapiekać.
► Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i równo wyłożyć masą kalafiorową. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec 30 minut w temperaturze 160C / Termoobieg /. Po tym czasie wyjąć i posypać resztą mozzarelli (400 gram), natką pietruszki i dalej przez 10 minut zapiekać.
![Zapiekany kalafior z mozarellą Zapiekany kalafior z mozarellą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zapiekany-kalafior-z-mozarella-540314.jpg)
![Zapiekany kalafior z mozarellą Zapiekany kalafior z mozarellą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zapiekany-kalafior-z-mozarella-540315.jpg)