Sposób przygotowania:
Zapiekany kalafior z mozzarellą
► Kalafior dokładnie oczyścić, umyć i osuszyć. Starty kalafior połączyć ze czosnkiem, mozzarellą (100 gram), wbić jajko, dodać oregano i przyprawić solą i pieprzem.
► Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i równo wyłożyć masą kalafiorową. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec 30 minut w temperaturze 160C / Termoobieg /. Po tym czasie wyjąć i posypać resztą mozzarelli (400 gram), natką pietruszki i dalej przez 10 minut zapiekać.
► Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i równo wyłożyć masą kalafiorową. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec 30 minut w temperaturze 160C / Termoobieg /. Po tym czasie wyjąć i posypać resztą mozzarelli (400 gram), natką pietruszki i dalej przez 10 minut zapiekać.