MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Zapiekany łosoś

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łosoś zapiekany danie zdrowe , delikatne i smaczne.

Zapiekany łosoś

Składniki:

Zapiekany łosoś

 

  • 300 g fileta świeżego z łososia
  • 2 łyżeczki oleju
  • 1 cytryna bez skórki
  • 1 czerwona cebula
  • 2 łyżki 30% śmietany
  • sól, pieprz
  • koperek

Sposób przygotowania:

Zapiekany łosoś
W szerokim rondlu o grubym dnie rozgrzać olej i dusić na nim pokrojoną w kostkę cebulę , pod przykryciem, na małym ogniu, przez 5 minut. Pod koniec doprawić solą i pieprzem.Z łososia zrobić 2 filety.Przygotować dwa kawałki folii aluminiowej .Na foli ułożyć łososia i dwa plasterki cytryny, które należy przykryć usmażoną cebulą . Na samym wierzchu położyć łyżkę śmietany. Każdy kawałek ryby owinąć ściśle folią, Łososia włożyć do piekarnika i piec przez 20 minut w temperaturze 160 stopni. Podawać na ciepło z koperkiem.

Tagi:

beza bezy