Sposób przygotowania:
zapiekany szpinak
Naczynie żaroodporne smarujemy margaryną, w tym czasie gotuje się makaron. Pamiętajmy jednak aby go nie rozgotować i do wody dolejmy oleju aby się nie posklejał. Kiedy makron będzie lekko miękki wyjmujemy go najlepiej każdą rurkę z osobna na duży talerz niech stygnie w tym czasie zabieramy sie do przyrządzania szpinaku. Szpinak najlepiej liściasty wypróbowany przeze mnie Horteksu inne nie posiadają takich walorów smakowych. Do garnka w którym uprzednio rozpuściliśmy 2 łyżki margaryny wkładam juz rozmrożony szpinak . Dodajemy całą kostkę sera feta 4 ząbki czosnku przyprawiamy przyprawa Tarcyki - najlepiej firmy Prymat ponieważ każdej innej firmy ma inne składniki i nie koniecznie smak będzie odpowiedni. Kiedy juz przygotujemy szpinak ścieramy na dużych oczkach żółty ser. Po wystygnięciu szpinaku , zabieramy się za faszerowanie rurek , nakładamy szpinak do rurek mała łyżeczką od herbaty układamy go w naczyniu żaroodporny nawet 3 warstwowo później obsypujemy wszytko żółtym serem . Na sama górę kładziemy plastry pomidora i posypujemy peruszką. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni celcjuszana około 30 miniut. Kiedy zauważmy że ser się roztopił możemy włączyć piekarni.