kupiska

kupiska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Zasmażana kapusta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zasmażana kapusta jako dodatek pasuje do każdego mięsa.

Zasmażana kapusta

Składniki:

Zasmażana kapusta

 

  • Pół główki białej kapusty
  • 2 cebule
  • pół łyżeczki pieprzu
  • pół łyżeczki ostrej sproszkowanej papryki
  • 3 plasterki wędzonego boczku
  • pół czerwonej papryczki chilli
  • ćwierć szklanki oliwek
  • 2 stołowe łyżki oliwy z oliwek
  • kawałek imbiru
  • garść natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Zasmażana kapusta
Kapustę dość drobno należy posiatkować.Na patelni rozgrzewamy oliwę i wkładamy naszą posiatkowaną kapustę.Podsmażamy przez 5 minut.Po 5 minutach dodajemy potarty na dużych oczkach imbir,posiekaną natkę pietruszki,drobno pokrojona papryczkę chili bez pestek, przekrojone na pół oliwki i pokrojony w kostkę wędzony boczek.Doprawiamy szczyptą soli,wsypujemy pół łyżeczki ostrej sproszkowanej papryki i pół łyżeczki pieprzu. Wszystkie składniki należy dokładnie wymieszać. Podsmażamy na patelni przez około 15-20 minut od czasu do czasu mieszając.

Tagi:

kapusta