aliss06

aliss06

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 210]

Zasmażana kapusta pekińska z orzeszkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Danie powstało z braku pomysłu na kapustę pekińską :)

Zasmażana kapusta pekińska z orzeszkami

Składniki:

Zasmażana kapusta pekińska z orzeszkami

 

  • ½ kg kapusty pekińskiej
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • Vegeta, pieprz
  • orzeszki ziemne do posypania

Sposób przygotowania:

Zasmażana kapusta pekińska z orzeszkami
Kapustę pekińską dokładnie opłucz i odsącz z nadmiaru wody. W garnku zagotuj wodę z dodatkiem soli, następnie wrzuć poszatkowaną kapustę i chwilę podgotuj ( ok. 5-7 min). Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na maśle. Dodaj odcedzoną kapustę. Wszystko razem duś przez ok. 10-15 min często mieszając. Dopraw vegetą, pieprzem i koperkiem. Całość posyp orzeszkami ziemnymi i ozdób listkiem świeżej mięty.

Tagi:

kapusta