Zasmażana kapusta z curry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do spróbowania.....

Zasmażana kapusta z curry

Składniki:

Zasmażana kapusta z curry

 

  • 0,5 kg biała kapusta,
  • 1 kostka bulion drobiowy,
  • 100 g masło,
  • 2 łyżki mąka,
  • 1 łyżka jabłkowy ocet winny,
  • 1 łyżeczka żółte curry w proszku,
  • 1 łyżeczka Kucharek - uniwersalna,
  • 0,5 łyżeczki pieprz czarny mielony Prymat

Sposób przygotowania:

Zasmażana kapusta z curry
Najpierw umytą kapustę pokroić w niewielkie kwadraty, ugotować w niewielkiej ilości wody do miękkości wraz z kostką bulionową. Masło stopić na patelni, dodać mąkę, zrobić jasną zasmażkę. Dodać ją wraz z octem winnym, curry, vegetą i pieprzem do kapusty. Dokładnie wszystko wymieszać, dusić razem jeszcze przez 2 minuty.

Tagi:

kapusta