Sposób przygotowania:
Zasmażane kurze nogi
Udka kurczaka oczyszczamy, dzielimy je na połowy, myjemy i osuszamy. Do jogurtu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i łączymy. Mięso lekko oprószamy solą i przyprawą do gyrosa a także nacieramy przygotowanym jogurtem. Odstawiamy mięso na najmniej ok 2 godz.
W rondlu albo na patelni rozgrzewamy tłuszcz i obsmażyć lekko oczyszczone mięso z marynaty. Podlewamy wodą i dusimy do miękkości i odparowania płynu. Można na koniec mięsko oprószyć przyprawą i podlać odrobiną oleju i podsmażyć by skórka stała się chrupiąca.
W rondlu albo na patelni rozgrzewamy tłuszcz i obsmażyć lekko oczyszczone mięso z marynaty. Podlewamy wodą i dusimy do miękkości i odparowania płynu. Można na koniec mięsko oprószyć przyprawą i podlać odrobiną oleju i podsmażyć by skórka stała się chrupiąca.