Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Kurczak smażony z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Kurczak smażony z papryką

Kurczak smażony z papryką

Składniki:

Kurczak smażony z papryką

 

  • 50 dag mięsa z udek kurczaka, oddzielonego od kości
  • 1 papryka czerwona, pokrojona w paski
  • 1 papryka żółta, pokrojona w paski
  • 1 papryka zielona, pokrojona w paski
  • 2 marchewki, pokrojone w słupki
  • 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • oliwa z oliwek
  • przyprawa do kuchni azjatyckiej – Wok
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Kurczak smażony z papryką
 

Drobno pokrojone mięso smażymy na mocno rozgrzanej oliwie przez 3 minuty. W woku na oliwie smażymy papryki, czosnek i marchwie do miękkości. Dodajemy mięso, przyprawę do kuchni azjatyckiej, sól i pierz i dusimy jeszcze 2 minuty.