kasienka1987

kasienka1987

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Zawijaski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 3

mniam,, pyszne przekąski , nie wymagające wielkiego zaangażowania ,prezentują się doskonale

Zawijaski

Składniki:

Zawijaski

 

  • opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • keczup
  • plastry boczku
  • ser żółty starty na grubych oczkach np guda

 

Sposób przygotowania:

Zawijaski
Ciasto wyciągamy ok 10 min przed przygotowaniem.Piekarnik rozgrzewamy do 180 *C. Na rozłożone ciasto nakładamy łyżką keczup (ilość w zależności od upodobań)na keczup układamy plastry boczku , który posypujemy dość obficie serem żółtym . Całość zwijamy w roladę i kroimy na ruloniki o ok 1 cm grubości. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Pieczemy 20 min .

Tagi:

sery ciasto ser