Sposób przygotowania:
Zawijaski Red Thai (pomidory-oliwki)
Piersi z kurczaka myjemy i obieramy z błonek. Każdą pierś kroimy wzdłuż na cienkie paski mięsa i rozbijamy je lekko tłuczkiem, uważając aby ich nie poprzerywać. Przygotowujemy marynatę do mięsa - pomidorki kroimy drobniutko, dodajemy pozostałe składniki i mieszamy dokładnie w miseczce. Przygotowane paski kurczaka smarujemy przygotowaną marynatą i odstawiamy do lodówki na 20 minut. Następnie na każdy pasek kurczaka kładziemy połowę plasterka szynki Serrano, kawałek pomidora suszonego oraz dwie oliwki. Dokładnie zawijamy roladki i nadziewamy je na patyki do szaszłyków. Aby roladki lepiej się trzymały możemy nabić je na 2 patyki. Zawijaski grilujemy po 10 minut z każdej strony. Smacznego!
![Zawijaski Red Thai (pomidory-oliwki) Zawijaski Red Thai (pomidory-oliwki)](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zawijaski-red-thai-pomidory-oliwki-123776.jpg)
![Zawijaski Red Thai (pomidory-oliwki) Zawijaski Red Thai (pomidory-oliwki)](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zawijaski-red-thai-pomidory-oliwki-123777.jpg)
![Zawijaski Red Thai (pomidory-oliwki) Zawijaski Red Thai (pomidory-oliwki)](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zawijaski-red-thai-pomidory-oliwki-123778.jpg)
![Zawijaski Red Thai (pomidory-oliwki) Zawijaski Red Thai (pomidory-oliwki)](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zawijaski-red-thai-pomidory-oliwki-123779.jpg)
marietta