Sposób przygotowania:
Zawijaski szynkowo- serowe
Wymieszać ogórka z papryką .Plastry szynki smarować serkiem topionym ( 1 łyżeczka na plaster ) .Posypać 1 łyżeczką zmieszanego z papryką ogórka .Przykryć serem żółtym .Znów posmarować delikatnie serkiem topionym .Zwinąć w ruloniki .
Żelatynę zalać 1/3 szklanki zimnej przegotowanej wody i rozpuścić we wrzącym rosole .
Zostawić do ostygnięcia . W jakiś pojemniczek wlać warstwę galaretki , ułożyć roladki i zalać resztą galaretki . Wstawić do lodówki i zostawić do zastygnięcia .Potem wyjąć i podzielić na 4 porcje . Dekorować pokrojoną w kostkę galaretką ( odkrojoną z brzegów ) i resztą wymieszanego z papryką ogórka i gałązkami koperku .
Żelatynę zalać 1/3 szklanki zimnej przegotowanej wody i rozpuścić we wrzącym rosole .
Zostawić do ostygnięcia . W jakiś pojemniczek wlać warstwę galaretki , ułożyć roladki i zalać resztą galaretki . Wstawić do lodówki i zostawić do zastygnięcia .Potem wyjąć i podzielić na 4 porcje . Dekorować pokrojoną w kostkę galaretką ( odkrojoną z brzegów ) i resztą wymieszanego z papryką ogórka i gałązkami koperku .
msewka
Sarenka
pocztylion2221
luna
Babciagramolka
montajka