Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Zawijasy z papryką.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Szybkie i smaczne zawijasy z papryką.

Zawijasy z papryką. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zawijasy z papryką.

 

  • 60 dkg karkówki bez kości
  • 1 papryka
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 łyżki kucharku
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 płaska łyżka mąki
  • 1/2 łyżeczki musztardy

Sposób przygotowania:

Zawijasy z papryką.
Mięso płuszemy i osuszamy. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych. Cebulę obieramy. Mięso kroimy na grubsze plastry, rozbijamy tłuczkiem. Na każdy płat mięsa układamy po kawałku papryki oraz cebuli. Oprószamy solą oraz pieprzem. Mięso dokładnie zwijamy w rulonik i spinamy wykałaczkami. Na obrobinie tłuszczu podsmażamy zwinięte mięso. Podlewamy wodą, wsypujemy paprykę oraz kucharek i dusimy do miękkości. Następnie w szklance mieszamy mąkę wraz ze śmietaną i musztardą. Wlewamy do mięsa. Chwilę gotujemy. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Zwijasy wyjmujemy, usuwamy wykałaczki, kroimy na pół. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Zawijasy z papryką.
Mięso płuszemy i osuszamy. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych. Cebulę obieramy.
Zawijasy z papryką.
Mięso kroimy na grubsze plastry, rozbijamy tłuczkiem. Na każdy płat mięsa układamy po kawałku papryki oraz cebuli. Oprószamy solą oraz pieprzem.
Zawijasy z papryką.
Mięso dokładnie zwijamy w rulonik i spinamy wykałaczkami. Na obrobinie tłuszczu podsmażamy zwinięte mięso.
Zawijasy z papryką.
Podlewamy wodą, wsypujemy paprykę oraz kucharek i dusimy do miękkości.

Tagi:

beza bezy papryka