Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Żeberka duszone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Żeberka wieprzowe duszone w cebuli. Szybki smaczny i pożywny obiad , podajemy je z ziemniakami i surówką.

Żeberka duszone Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Żeberka duszone

 

Sposób przygotowania:

Żeberka duszone
Żeberka opłukać, osuszyć doprawić solą i oprószyć mąką. Tak przygotowane obsmażyć z obu stron na patelni z rozgrzanym olejem.

Usmażone przełożyć do garnka posypać kminkiem i dolać 1/8 litra wody, dusić pod przykryciem do miękkości.

Cebulę obrać pokroić w piórka i zeszklić na oleju ze smażonego mięsa i dodać do mięsa w połowie duszenia.

Wyparowany sos uzupełniać wodą . 
Żeberka duszone
Żeberka opłukać, osuszyć doprawić solą i oprószyć mąką.
Żeberka duszone
Tak przygotowane obsmażyć z obu stron na patelni z rozgrzanym olejem
Żeberka duszone
. Usmażone przełożyć do garnka posypać kminkiem i dolać 1/8 litra wody , dusić pod przykryciem do miękkości.
Żeberka duszone
Cebulę obrać pokroić w piórka i zeszklić na oleju ze smażonego mięsa i dodać do mięsa w połowie duszenia
Żeberka duszone
Żeberka duszone

Tagi:

mięso