Sposób przygotowania:
Żeberka duszone w grzybach ze śmietaną
Grzyby zalać wodą i namoczyć. Żeberka umyć, osuszyć i pokroić na paski między kośćmi. Na patelni rozgrzać olej, ułożyć kawałki żeberek i podsmażyć na złoty kolor z każdej strony. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić razem z żeberkami. Podlać wodą, dodać grzyby i przyprawy i dusić prawie do miękkości. Ewentualnie doprawić do smaku. Śmietanę wlać do naczynia, wlać do niej trochę gorącego wywaru z duszenia żeberek, wymieszać i zahartować śmietanę. Wlać śmietanę na patelnie z mięsem i grzybami, delikatnie wymieszać i dusić jeszcze około 10 minut, aby śmietana zgęstniała. Podawać z ziemniakami, kaszą lub z tym co się lubi.
Natala1210