Sposób przygotowania:
Duszone żeberka
Żeberka podzieliłam na częsci. Natarłam solą i pieprzem i mieszanką przypraw do mięsa wieprzowego. Odstawiłam do lodówki na 30 minut.
W głębokiej patelni rozgrzałam oliwę i obsmażyłam żeberka z każdej strony na złoty kolor. Następnie dolałam około pół litra wody.
Wrzuciłam gałązkę tymianku, rozmarynu, lubczyku, ziele angielskie, listki laurowe, jałowiec, sól. Wszystko razem się dusiło, dodałam pokrojoną marchewkę w krążki. Pod koniec duszenia dodałam pokrojoną cebulę w piórka, doprawiłam jeszcze do smaku solą i pieprzem.
W garnuszku rozrobiłam z wodą 2 łyżki mąki kukurydzianej, podprawiłam tym sos. Podawałam z ziemniakami i z buraczkami, które idealnie współgrają z żeberkami :-)
W głębokiej patelni rozgrzałam oliwę i obsmażyłam żeberka z każdej strony na złoty kolor. Następnie dolałam około pół litra wody.
Wrzuciłam gałązkę tymianku, rozmarynu, lubczyku, ziele angielskie, listki laurowe, jałowiec, sól. Wszystko razem się dusiło, dodałam pokrojoną marchewkę w krążki. Pod koniec duszenia dodałam pokrojoną cebulę w piórka, doprawiłam jeszcze do smaku solą i pieprzem.
W garnuszku rozrobiłam z wodą 2 łyżki mąki kukurydzianej, podprawiłam tym sos. Podawałam z ziemniakami i z buraczkami, które idealnie współgrają z żeberkami :-)