Sposób przygotowania:
Żeberka duszone w sosie cebulowo-marchewkowym
1.Żeberka oczyszczamy,płuczemy,osuszamy i dzielimy na mniejsze kawałki,następnie nacieramy przyprawą do żeberek i odstawiamy na około pół godziny.
2.Cebulę i marchewki obieramy i płuczemy,cebulę kroimy w piórka,a marchewki w słupki.
3. Na patelni rozgrzewamy olej,następnie obsmażamy mięso ze wszystkich stron i przekładamy do garnka razem z olejem ze smażenia,dodajemy warzywa,podlewamy wodą i dusimy do miękkości.
4.Gdy wszystkie składniki będą miękkie,zagęszczamy sos mąką wymieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody.Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Rady: Do żeberek można dodać kostkę mięsną,ale wtedy mniej solimy.
2.Cebulę i marchewki obieramy i płuczemy,cebulę kroimy w piórka,a marchewki w słupki.
3. Na patelni rozgrzewamy olej,następnie obsmażamy mięso ze wszystkich stron i przekładamy do garnka razem z olejem ze smażenia,dodajemy warzywa,podlewamy wodą i dusimy do miękkości.
4.Gdy wszystkie składniki będą miękkie,zagęszczamy sos mąką wymieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody.Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Rady: Do żeberek można dodać kostkę mięsną,ale wtedy mniej solimy.