anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Żeberka duszone w marynacie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Żeberka przygotowane w marynacie są bardzo soczyste i delikatne a smak i aromat rozpieszczają nasze podniebienia.

Żeberka duszone w marynacie

Składniki:

Żeberka duszone w marynacie

 

 

Sposób przygotowania:

Żeberka duszone w marynacie
Żeberka pokroić na porcję około 4 cm. Umyć i osuszyć dodać do nich pokrojoną w piórka cebulę, pokrojony w plastry czosnek, ziele oraz listki. Musztardę wymieszać z miodem i dodać do mięsa przyprawić i wymieszać. Odstawić na 12 godzin do lodówki. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z marynatą i dusić pod przykryciem ok około 80 minut. Czasem pomieszać.