justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Żeberka paski z miodem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

pyszne żeberka o lekkim smaku pomarańczy

Żeberka paski z miodem

Składniki:

Żeberka paski z miodem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Żeberka paski z miodem
1. Żeberka myjemy i dzielimy na kawałki. U mnie jeden gnatek to jedno żeberko. 2. Miód rozrabiamy z solą, pieprzem i przyprawą do żeberek. Dodajemy sok wyciśnięty z pomarańczy razem z miąższem. Mieszamy. 3. Powstałą marynata dokładnie smarujemy żeberka i odstawiamy na noc do lodówki. 4. Na blachę wykładamy nieco masła i układamy żeberka. Pieczemy około półtorej godziny, między czasie przewracając na drugą stronę.