Sposób przygotowania:
Żeberka pieczone w startych ziemniakach
Obrane, umyte ziemniaki zetrzeć na tarce razem z obraną cebulą.
Żeberka oczyścić, opłukać i osuszyć, natrzeć przyprawami i zostawić w chłodnym miejscu na 60 minut.
Masę ziemniaczaną doprawić pieprzem i solą włożyć przygotowane żeberka i wymieszać.
Całość przełożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 60 - 70 minut. Podawać z ulubioną surówką. Fajnie smakuje w towarzystwie surówki z kapusty kiszonej.
Rada;
Danie należy podawać zaraz po upieczeniu. Na drugi dzień danie już nie jest takie smaczne, to tak jak placki ziemniaczane.
Czas przygotowania 30 minut+ czas marynowania + czas pieczenia
Żeberka oczyścić, opłukać i osuszyć, natrzeć przyprawami i zostawić w chłodnym miejscu na 60 minut.
Masę ziemniaczaną doprawić pieprzem i solą włożyć przygotowane żeberka i wymieszać.
Całość przełożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 60 - 70 minut. Podawać z ulubioną surówką. Fajnie smakuje w towarzystwie surówki z kapusty kiszonej.
Rada;
Danie należy podawać zaraz po upieczeniu. Na drugi dzień danie już nie jest takie smaczne, to tak jak placki ziemniaczane.
Czas przygotowania 30 minut+ czas marynowania + czas pieczenia