Sposób przygotowania:
Proste danie z pieczarek i jajek
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy do zeszklenia Do podsmażonej cebuli dodajemy obrane drobno pokrojone pieczarki. Całość doprawiamy pieprzem i solą, smażymy do 15 minut na średnim ogniu.
Po odparowaniu nadmiaru wody pieczarki oprószamy mąką, dolewamy śmietanę i lekko mieszamy. Następnie wbijamy ostrożnie po jednym jajku. Smażymy do momentu, aż jajka się zetną.
Całość posypujemy posiekaną cebulką zieloną oraz natką pietruszki. Podajemy z ziemniaczkami lub do frytek.
Fajnie smakują z ulubioną sałatką.
Po odparowaniu nadmiaru wody pieczarki oprószamy mąką, dolewamy śmietanę i lekko mieszamy. Następnie wbijamy ostrożnie po jednym jajku. Smażymy do momentu, aż jajka się zetną.
Całość posypujemy posiekaną cebulką zieloną oraz natką pietruszki. Podajemy z ziemniaczkami lub do frytek.
Fajnie smakują z ulubioną sałatką.
lukrowanepierniczki
BozenaMatuszczyk
Dziękuję , miło mi.;)
Czekoladka 2
BozenaMatuszczyk
Dziękuję.;)