Sposób przygotowania:
Żeberka w coli, miodzie i ketchupie
Żeberka umyć. Wszystkie składniki poza żeberkami wymieszać w misce, następnie włożyć żeberka dokładnie natrzeć marynatą, odstawić na min. godzinę do lodówki. Wyjąć żeberka z lodóki ułożyć na blasze, polać marynatą, można przykryć folią aluminiową, jeśli żeberka będą za szybko się rumienić, bo przecież nie chcemy ich spalić :) Piec w 180 st.C ok. 60-90 minut, pod koniec pieczenia można zdjąć folię aluminiową.
![Żeberka w coli, miodzie i ketchupie Żeberka w coli, miodzie i ketchupie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zeberka-w-coli-miodzie-i-ketchupie-225836.jpg)
![Żeberka w coli, miodzie i ketchupie Żeberka w coli, miodzie i ketchupie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zeberka-w-coli-miodzie-i-ketchupie-225837.jpg)
![Żeberka w coli, miodzie i ketchupie Żeberka w coli, miodzie i ketchupie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zeberka-w-coli-miodzie-i-ketchupie-225838.jpg)