katarzynagotuje

katarzynagotuje

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Żeberka w coli, miodzie i ketchupie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Żeberka na słodko w miodzie, coli i ketchupie.

Żeberka w coli, miodzie i ketchupie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Żeberka w coli, miodzie i ketchupie

 

 

 

  • 1/2 szklanki coli,

 

  • 3 łyżki ketchupu,

 

  • sól, pieprz do smaku,

 

  • inne przyprawy

Sposób przygotowania:

Żeberka w coli, miodzie i ketchupie
Żeberka umyć. Wszystkie składniki poza żeberkami wymieszać w misce, następnie włożyć żeberka dokładnie natrzeć marynatą, odstawić na min. godzinę do lodówki. Wyjąć żeberka z lodóki ułożyć na blasze, polać marynatą, można przykryć folią aluminiową, jeśli żeberka będą za szybko się rumienić, bo przecież nie chcemy ich spalić :) Piec w 180 st.C ok. 60-90 minut, pod koniec pieczenia można zdjąć folię aluminiową.
Żeberka w coli, miodzie i ketchupie
Żeberka umyć, przygotować marynatę do żeberek.
Żeberka w coli, miodzie i ketchupie
Wymieszać żeberka w marynacie, odstawić do lodówki.
Żeberka w coli, miodzie i ketchupie
Ułożyć żeberka na blasze i polać resztą marynaty.