Sposób przygotowania:
Żeberka w przyprawach i miodzie
Żeberka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na mniejsze kawałki.
Następnie mięso nacieramy solą, pieprzem, mielonym kminkiem, imbirem oraz płynnym miodem.
Odkładamy na 30 minut w chłodne miejsce, następnie obsmażamy na oleju z każdej strony.
Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, następnie kroimy w kawałki.
Cebulę po obraniu kroimy na pół plastry.
Obsmażone żeberka przekładamy do żaroodpornego naczynia, dodajemy pokrojoną paprykę i cebulę.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy do miękkości.
Podajemy do drugiego dania.
Następnie mięso nacieramy solą, pieprzem, mielonym kminkiem, imbirem oraz płynnym miodem.
Odkładamy na 30 minut w chłodne miejsce, następnie obsmażamy na oleju z każdej strony.
Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, następnie kroimy w kawałki.
Cebulę po obraniu kroimy na pół plastry.
Obsmażone żeberka przekładamy do żaroodpornego naczynia, dodajemy pokrojoną paprykę i cebulę.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy do miękkości.
Podajemy do drugiego dania.
gusia1000