Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Książka Kucharska: Bawarskie mięsiwa na Oktoberfest

Żeberka w kiszonej kapuście

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne żeberka w kapuście zapieczone w rękawie.

Żeberka w kiszonej kapuście Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Żeberka w kiszonej kapuście

 

Sposób przygotowania:

Żeberka w kiszonej kapuście
Mięso myjemy, a następnie peklujemy w ziołach, przyprawach i oliwie - zostawiamy na kwadrans w lodówce, Do rękawa wkładamy odciśniętą kiszoną kapustę, a następnie dodajemy zapeklowane żeberka wraz z oliwą. Zamykamy rękaw i należy przemieszać jego zawartość,. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 60 minut. Smacznego
Żeberka w kiszonej kapuście
Mięsiste żeberka nalezy zapeklować w zprzyprawach
Żeberka w kiszonej kapuście
do rekawa wkładamy kapustę kiszoną oraz żeberka
Żeberka w kiszonej kapuście
wkąłdamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy
Żeberka w kiszonej kapuście
żeberka tuż po wyciągnięciu z piekarnika