Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Fasolka po bretońsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Smaczna fasolka po bretońsku z dodatkiem podsmażonego boczku i kiełbasy, najlepiej smakuje z pieczywem.

Fasolka po bretońsku

Składniki:

Fasolka po bretońsku

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku
Fasolę płuczemy, zalewamy wrzątkiem i gotujemy do miękkości. Dodajemy pokrojoną w półplasterki kiełbasę. Przyprawiamy do smaku pieprzem, solą, papryką i majerankiem. Kroimy w kostkę boczek i podsmażamy go na patelni na rumiano. Dodajemy do fasoli.

Na tłuszczu, który wytopił się z boczku, robimy zasmażkę z mąki i dodajemy ją do fasolki. Gotujemy całość przez około 5 minut i podajemy.