czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Żeberka w sosie chili

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pieczone mięso jest łatwe w przygotowaniu, wystarczy aromatyczna marynata, a reszta robi się sama :)

Żeberka w sosie chili

Składniki:

Żeberka w sosie chili

 

  • 1 kg żeberek
  • marynata:
  • 1 cebula
  • 1/2 papryczki chili
  • przyprawa do mięs
  • 3 ząbki czosnku
  • ok 1/3 szklanki sosu słodkie chili
  • ok 1/3 szkl piwa

Sposób przygotowania:

Żeberka w sosie chili
Żeberka pokroić na porcje. Dodać posiekaną cebulę i papryczkę chili, przeciśnięty przez praskę czosnek, posypać przyprawą do mięsa i zalać sosem i piwem. Dokładnie wymieszać.

Żeberka odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc, a następnie przełożyć do naczynia do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około półtorej godziny.

Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego :)

Tagi:

danie mięso