Sposób przygotowania:
Maślany kurczak ze szpinakiem
Fileta z kurczaka przekroić na 2 kotlety, oprószyć z obu stron solą i pieprzem, a następnie i obsmażyć krótko z obu stron na maśle.
Na patelni rozgrzać masło z 1 łyżką oleju i wrzucić świeży umyty szpinak. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do szpinaku, a kiedy szpinak zwiędnie, wrzucić pokrojoną w paski szynkę parmeńską.
Usmażonego kurczaka pokroić w paski i dodać do szpinaku. Całość doprawić do smaku i smażyć przez 5 minut. Smacznego :)
Na patelni rozgrzać masło z 1 łyżką oleju i wrzucić świeży umyty szpinak. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do szpinaku, a kiedy szpinak zwiędnie, wrzucić pokrojoną w paski szynkę parmeńską.
Usmażonego kurczaka pokroić w paski i dodać do szpinaku. Całość doprawić do smaku i smażyć przez 5 minut. Smacznego :)