noculos

noculos

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

żeberka z dzemem brzoskwiniowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

tak przyrządzone żeberka są oryginalne, a smakuja wysmienicie

żeberka z dzemem brzoskwiniowym

Składniki:

żeberka z dzemem brzoskwiniowym

 

  • ok. 2 kg żeberek,
  • mały przecier pomidorowy,
  • mały ketchup,
  • słoik dżemu brzoskwiniowego,
  • 3 cebule,
  • przyprawa kucharek

Sposób przygotowania:

żeberka z dzemem brzoskwiniowym
Zeberka kroimy na paseczki. Posypujemy kucharkiem i tak zamarynowane zostawiamy na noc. Naczynie zaroodporne, w którym bedziemy piec nasze żeberka smarujemy przecierem pomidorowym, na przecier kładziemy warstwę dżemu, Wkładamy zeberka, na nie plastry cebuli. Cebule smarujemy resztą dżemu i ketchupem. Naczynie przykrywamy i pieczemy około 2 godzin w mocno nagrzanym piekarniku.