Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Żeberka z nutą miodu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Żeberka z nuta miodu są delikatnie słodkawe, przygotowuję je z cebulą bo tak lubimy wszelakie żeberka najbardziej.

Żeberka z nutą miodu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Żeberka z nutą miodu

 

Sposób przygotowania:

Żeberka z nutą miodu
Żeberka myjemy, kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni podsmażamy je do zarumienienia. zarumienione żeberka przekładamy do garnka. Następnie żeberka podlewamy wodą do około 3/4 ich wysokości. Dodajemy przyprawę do żeberek. Cebule obieramy i kroimy w pół plastry lub piórka i dodajemy do żeberek. Całość dusimy pod przykryciem przez około 40 minut. Na koniec doprawiamy całość do smaku sola oraz pieprzem.
Żeberka z nutą miodu
Etap 1 na patelni podsmażamy do zarumienienia żeberka
Żeberka z nutą miodu
Etap 2 mięso podsmażone przekładamy do garnka
Żeberka z nutą miodu
Etap 3 Etap 2 białą cebule obieramy i kroimy w pół plastry
Żeberka z nutą miodu
Etap 4 do żeberek dodajemy cebulę podlewamy wodą i gotujemy