MP3-ka

MP3-ka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 260]

Ostre żeberka z miodem i sezamem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Z jednej strony ostro przyprawione... z drugiej lekko słodkie.. oto moje żeberka :)

Ostre żeberka z miodem i sezamem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ostre żeberka z miodem i sezamem

 

Sposób przygotowania:

Ostre żeberka z miodem i sezamem
Mięso myjemy i kroimy na kawałki. Przygotowujemy marynatę: do miski wsypujemy wszystkie przyprawy, dodajemy oliwę i miód - mieszamy. Do marynaty wkładamy żeberka, i obtaczamy je w niej dokładnie. Przykrywamy i odkładamy na godzinę do lodówki. Patelnię natłuszczamy ostrą oliwą, rozgrzewamy bardzo mocno, i delikatnie kładziemy żeberka. Smażymy na bardzo rumiano z dwóch stron. Mięso wkładamy o rękawa i pieczemy ok 45 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowe układamy na talerzu, polewamy powstałym sosem. Na zdjęciu z ziemniakami ubitymi z masłem i cebulą dumką. SMACZNEGO :)
Ostre żeberka z miodem i sezamem
Ostre żeberka właśnie się rumienią na patelni