Sposób przygotowania:
Żeberka z piekarnika
Żeberka przecinamy na mniejsze kawałki, oprószamy solą i pieprzem.
Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i nacieramy mięso.
Dodajemy też do mięsa ketchup i mieszamy.
Odstawiamy na ok 2 godz. do lodówki. po wyjęciu z lodówki przekładamy do natłuszczonego naczynia.
Cebulę kroimy w plastry i przekładamy mięso. Wszystko skrapiamy
olejem.
Pieczemy ok 60 min w 190 stopniach.
W czasie pieczenia można mięso odwrócić.
Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i nacieramy mięso.
Dodajemy też do mięsa ketchup i mieszamy.
Odstawiamy na ok 2 godz. do lodówki. po wyjęciu z lodówki przekładamy do natłuszczonego naczynia.
Cebulę kroimy w plastry i przekładamy mięso. Wszystko skrapiamy
olejem.
Pieczemy ok 60 min w 190 stopniach.
W czasie pieczenia można mięso odwrócić.