katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1367]

Żeberka z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczne żeberka mogą też być i bez nadmiernej ilości przypraw. Dobre jako dodatek do obiadu i dobre z kromką pieczywa.

Żeberka z piekarnika

Składniki:

Żeberka z piekarnika

 

Sposób przygotowania:

Żeberka z piekarnika
Żeberka przecinamy na mniejsze kawałki, oprószamy solą i pieprzem. 

Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i nacieramy mięso. 

Dodajemy też do mięsa ketchup i mieszamy. 

Odstawiamy na ok 2 godz. do lodówki. po wyjęciu z lodówki przekładamy do natłuszczonego naczynia. 

Cebulę kroimy w plastry i przekładamy mięso. Wszystko skrapiamy 

olejem. 

Pieczemy ok 60 min w 190 stopniach. 

W czasie pieczenia można mięso odwrócić.