Sposób przygotowania:
Żeberka z piekarnika w sosie cebulowo-ketchupowymPrzygotowanie mięsa:
Mięso oczyszczamy, płuczemy dokładnie osuszamy, dzielimy na mniejsze części. Następnie nacieramy przyprawą do żeberek i odstawiamy na pół godziny w chłodne miejsce.
Przygotowanie marynaty:
Cebule i czosnek obieramy, następnie kroimy: cebule w piórka, czosnek w drobną kosteczkę, a pomidory suszone w paski. Składniki marynaty dokładnie ze sobą mieszamy.
Marynowanie:
Następnie żeberka wkładamy do marynaty, dokładnie mieszamy, żeby całe były przykryte i odstawiamy na kolejne pół godziny w chłodne miejsce.
Przygotowanie do pieczenia:
Po tym czasie mięso wraz z marynatą przekładamy do formy żaroodpornej.
Pieczenie:
Następnie mięso pieczemy około 2 godziny w temperaturze 180 stopni, od czasu do czasu mieszamy, żeby mięso było cały czas w zalewie. Upieczone podajemy.
pietroocha
Babeczka35
To zależy ile sobie kto nałoży.