katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1367]

Żeberka z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Miało być grillowanie ale musiało wystarczyć mięso z piekarnika między innymi znalazły się takie żeberka.

Żeberka z piekarnika

Składniki:

Żeberka z piekarnika

 

Sposób przygotowania:

Żeberka z piekarnika
Do ketchupu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy pieprzem cayenne. Żeberka myjemy, porcjujemy i oprószamy solą i pieprzem.

Żeberka przekładamy do przygotowanej marynaty i obtaczany w niej. Odstawiamy do lodówki przykryte folią na ok 3 godz albo na noc. Natłuszczamy naczynie żaroodporne i przekładamy do niego mięso.

Skrapiamy olejem i przykrywamy pokrojoną cebulą. Pieczemy ok 80 minut w 190-200 stopniach.

Sprawdzamy czy się nie przypieka.