Sposób przygotowania:
Żeberka z piekarnika
Do ketchupu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy pieprzem cayenne. Żeberka myjemy, porcjujemy i oprószamy solą i pieprzem.
Żeberka przekładamy do przygotowanej marynaty i obtaczany w niej. Odstawiamy do lodówki przykryte folią na ok 3 godz albo na noc. Natłuszczamy naczynie żaroodporne i przekładamy do niego mięso.
Skrapiamy olejem i przykrywamy pokrojoną cebulą. Pieczemy ok 80 minut w 190-200 stopniach.
Sprawdzamy czy się nie przypieka.
Żeberka przekładamy do przygotowanej marynaty i obtaczany w niej. Odstawiamy do lodówki przykryte folią na ok 3 godz albo na noc. Natłuszczamy naczynie żaroodporne i przekładamy do niego mięso.
Skrapiamy olejem i przykrywamy pokrojoną cebulą. Pieczemy ok 80 minut w 190-200 stopniach.
Sprawdzamy czy się nie przypieka.