anula130189

anula130189

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Żeberka z podgrzybkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

świeże grzybki zbierane w lesie

Żeberka z podgrzybkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Żeberka z podgrzybkami

 

  • 0,5 kg żeberek
  • 1 kg podgrzybków
  • 1 kostka bulionu drobiowego
  • 1 cebula
  • 1 szkl wody
  • 1 woreczek do pieczenia
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Żeberka z podgrzybkami
Grzyby myjemy i czyścimy,potem kroimy w kostkę,obsmażamy na patelni z małą ilością oleju.cebulę kroimy w paski i dodajemy do grzybów.żeberka oprószamy solą i pieprzem i wkładamy do naczynia żaroodpornego,obsmażone grzyby z cebulą wkładamy do naczynia z żeberkami-wszystko mieszamy by wszystko było poprzekładane-czyli żeberka,grzyby,żeberka i grzyby.w szklance wody przegotowanej roztapiamy kostkę bulionu i wklewamy do naszego naczynia z żeberkami i podgrzybkami.rozcinamy woreczek do pieczenia i przykrywamy nasze danie.wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 "C i pieczemy ponad godz by mięso było.podajemy z ziemniaczkami i polewamy sosem co się wydobył podczas pieczenia,,smacznego,,
Żeberka z podgrzybkami
pieczemy w piekarniku w 180"C przez ponad godzinę
Żeberka z podgrzybkami
życzę wszystkim smacznego mniam mniam mniam
Żeberka z podgrzybkami
żeberka podajemy z ziemniaczkami i polewamy sosem z podgrzybków