justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Zebra

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Piec około 1,5 godziny w temperaturze 150 stopni C.

Zebra

Składniki:

Zebra

 

  • 1 szklanka białej oranżady
  • 1 szklanka oliwy
  • 2,5 szklanki mąki + 2 łyżki
  • 1 szklanka cukru
  • 5 jajek
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Zebra
Jajka należy utrzeć z cukrem, a nastepnie dodawać na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, oranżadę i oliwę - wszystkie składniki na kilka razy.Wymieszać i podzielić masę na dwie równe części - do jednej części dodać 2 łyżki mąki, a do drugiej kakao. Masy wlewać na przemian do małej blaszki wypełnionej papierem do pieczenia(lub tortownicy).Wystudzone ciasto można polać czekolada i posypać migdałami lub jak kto woli opruszyć cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka